Renovatie
en onderhoud veerhaven van
Vlieland

Volg dit project
via de Bouw App

We verbeteren de uitstraling en veiligheid van de veerdam van Vlieland

De werkzaamheden aan de veerdam op Vlieland staan gepland voor de periode medio t/m eind 2023.
De auto- en voetgangersbrug en de steiger van de sneldienst worden gerenoveerd. De drenkelingentrappen worden vervangen en het terrein wordt heringericht.
Nadere invulling van deze herinrichting volgt later en is te lezen op de nog te ontwikkelen projectwebsite van Rijkswaterstaat.


Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

Bepaalde kritische onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur. Van begin 2022 tot halverwege 2024 voeren we daarom in verschillende fases werkzaamheden uit. We werken aan de veerhavens van Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Door de renovatie en onderhoud zorgen we voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.

De veerdam Holwerd wordt in de periode begin 2022 tot medio 2024 in fases gerenoveerd.
De werkzaamheden aan de veerhaven Lauwersoog staan gepland voor de periode begin t/m eind 2024.
De werkzaamheden aan de veerdam Schiermonnikoog staan gepland voor de periode april t/m eind 2024.
In Harlingen is een deel van de terreinen heringericht en zijn enkele bruggen gerenoveerd. Overige renovatie werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd in de periode tot medio 2024.
Op Terschelling is op 3 juli 2023 gestart met de aanleg van een tijdelijke nachtligplek voor de veerboot. Kadewerkzaamheden en onderhoud van de bruggen starten in het najaar 2023.
Aan de veerdam Ameland vinden in de periode maart tot eind 2023 renovatie werkzaamheden plaats.

Volg alles over dit project

via de gratis Bouw App

De Bouw App is een gratis tool waarmee je direct op de hoogte bent van alle ins & outs van het project. Hoe ziet de planning eruit, liggen we op schema, zijn er vorderingen en ontwikkelingen of (onverwachte) hinder? Je leest het als eerste in de Bouw App.

De Bouw App is eenvoudig te downloaden via de App Store of Google Play voor gebruik op je smartphone.

Stakeholders

Rijkswaterstaat (Opdrachtgever (OG)) wil de veerhavens op een effectieve, efficiĆ«nte en gebruikersĀ­vriendelijke manier beheren. De Bouwcombinatie, bestaande uit SPIE Nederland B.V. en De Boer & De Groot civiele werken, (Opdrachtnemer (ON)) dient Werkzaamheden te verrichten zodanig dat deze maximaal bijdragen aan de missie, ambitie en de doelstellingen van de Opdrachtgever.